volg ons op facebook!

“Op bezoek bij de Boer(in)”

Ontvangst door de boer/-in op “Kloosterboerderij Bleyendael” met 2x koffie/thee en kloostermop. Boer/-in Peter/Anita vertelt over de boerderij, het Biologisch boeren met ( het uitstervend ras ) de Groninger Blaarkoppen, de Blaarkoppenworst en andere "eigen Vleesproducten". En natuurlijk over onze "2e tak", de arrangementen. Na de koffie kunt u een bezoek brengen aan de historische boerderijwinkel. Tevens kunt u aanschouwen hoe een heuse robot de koeien voert !

U kunt genieten van een film over het Kloosterleven, de Monniken.. ......hoe het vroeger was ! Deze film is tot stand gekomen door en met de buurtgemeenschap Wessingtange, Laudermarke !


“Welkom op de Kloosterboerderij”

Kloosterboerderij Bleyendael Respect voor het Verleden, Vertrouwen in de Toekomst ! Met respect voor de historie van Westerwolde, is de (her)bouw van deze prachtige middeleeuwse kloosterboerderij in het voorjaar van 2014 voltooid. We brengen een bezoek aan dit unieke project en worden onder het luiden van de kloosterbel in de hoofdtoren, ontvangen in de ontvangstkapel. Reeds bij binnenkomst ervaart u de sfeer van eeuwen geleden !

Onder het genot van 2x koffie/thee met een kloostermop (heerlijke kloosterlekkernij, volgens oud recept), neemt de boer u mee in een bevlogen betoog, naar de oorsprong van dit project. Het verleden, heden en toekomst komen aan bod; waar stonden de kloosterboerderijen, hoe werd er geleefd en hoe vertalen we dit naar de huidige tijd ? Aansluitend kunt u genieten van een film over het leven op deze kloosterboerderij; gepresenteerd door een heuse broeder van de kruisheren, krijgen we een reëel beeld van wat er zich in het dagritme afspeelde. Leuk detail hierbij is : alle "acteurs" in deze film, zijn boeren en burgers uit de omgeving !

Na bekomen te zijn van dit spektakel, gaan we lekker "strunen"op de boerderij; we brengen een bezoek aan de kloosterwinkel, welke gevestigd is in de voormalige refter. Uiteraard maken we kennis met de prachtige Groninger Blaarkoppen die in de unieke stal staan, gebouwd op fundamenten van het verleden, met de techniek van het heden !; Het automatisch instrooisysteem en natuurlijk de blaarkopkalfjes, die overal ronddartelen, zorgen voor een onuitwisbare indruk.


“Kloosterlunch”

U kunt aanschuiven voor een eenvoudige doch voedzame "Kloosterlunch" : versgebakken kloosterbrood met Ham, Kaas en Jam en uiteraard...een EI hoort erbij ! inclusief Koffie, Thee en Karnemelk.


“Boerenlunch”

U kunt aanschuiven voor een eenvoudige doch voedzame "Kloosterlunch" : versgebakken kloosterbrood met Ham, Kaas en Jam en uiteraard...een EI hoort erbij ! inclusief Koffie, Thee en Karnemelk.
+ U kunt genieten van een heerlijke kom Blaarkoppensoep; huisgemaakte mosterdsoep met Blaarkoppenworst !
+ Een WesterwoldeWeeldeBal……..een (h)eerlijk stukje vlees !

Interesse?

Wil je een van onze arrangementen boeken of heb je hierover een vraag? Vul dan onderstaand formulier in.