volg ons op facebook!

Welkom op onze kloosterboerderij!

Boeren met respect voor natuur milieu en dierenwelzijn , was de basisgedachte bij de bouw van deze prachtige boerderij.

Boeren met je hart , en proberen de aarde een stukje beter door te geven aan de volgende generatie. Met een sterk ontwikkeld gevoel voor de kringloop; geef aan de aarde terug wat je ontneemt…Precies zoals opa het deed ; zonder kunstmest , bestrijdingsmiddelen en antibiotica.

Maar ook de uitspraak “alleen dode vissen gaan met de stroom mee “ heeft ons geïnspireerd dit monnikenwerk te voltooien!.

De Bouwwijze

De vondst van een eeuwenoude kloostermop , zette ons op het spoor van deze historische bouwwijze ; eer doen aan de historie van de streek en iets “teruggeven” van wat er heeft gestaan.

Hadden we voor 1594 nog 34 kloosters ; na de reformatie bleek slechts het klooster Ter Apel overgebleven te zijn. Kloosters hadden een kloosterboerderij, soms meerdere. Met respect voor het verleden , en vertrouwen in de toekomst hebben we geprobeerd een kloosterboerderij te herbouwen. Aangepast aan de huidige maatstaven , maar met oog voor detail. Veel materialen zijn hergebruikt , waarbij de 250 jaar oude kloostermoppen het meest in het oog springen . We hebben er naar gestreefd zoveel mogelijk Co2 neutraal te bouwen , zo hebben we geen gas maar aardwarmte , een eigen waterbron en zonnepanelen voor de stroom.

Welkom in “ De Refter”

Het ontvangstgedeelte van de boerderij heet de Refter. Genoemd naar de eetzaal waar de monniken gezamenlijk aten . In deze sfeervolle zaal is een koffie & theeschenkerij gevestigd. Ook worden van hier uit de arrangementen georganiseerd. . De inrichting is aangevuld met vele devotionele attributen uit Nederlandse en Belgische kloosters en kerken. Neem de tijd ; er is veel te ontdekken !

Je kunt er terecht voor een heerlijk kopje koffie met huisgemaakte taart , een biologisch sapje of een van de (h)eerlijke blaarkopproducten.

Tevens wordt de Refter veelvuldig gebruikt voor bijeenkomsten , vergaderingen, familiedagen en als startpunt voor wandel en fietstochten.

De winkel

De winkel is gevestigd in het achterste gedeelte van het gebouw, vlakbij de koeienstal. Hier zijn een keur aan heerlijke boerderijproducten te koop. Meer informatie vindt je onder de knop winkel.

De stal

Dwars op de Refter geplaatst , vinden we in deze carréboerderij de koeienstal. Met daarin plek voor 100 koeien ,gehuisvest in de potstal. Over de bedrijfsvoering lees je meer onder de knop onze dieren.

Het woonhuis

Aan de andere zijde van de boerderij bevindt zich de woning. Lekker dicht bij onze dieren . We zijn blij en trots dat we hier mogen wonen !.

Het woonhuis is niet openbaar ; in de andere onderdelen ontvangen wij je graag !

Peter , Anita , Annamarie en Katinka Kuijer